Денс провокация от Fuel Fandango 07.06 | 13:47

Испанското дуо гостува за първи път в България

От Елена Кирилова

Ако има група, която може да отрупа сцената с рози и карамфили и това да не изглежда кичозно, то това са Fuel Fandango. Цветята и сцената винаги са били свързани, но подобни декорации рядко са се оказвали успешни.

Може би трябва да изключим само unplugged концерта на Nirvana в MTV, където пространството около Кобейн и компания пресъздаваше усещането за погребение.

Тук обаче говорим за далеч по-весели и забавни неща - за двама музиканти, които носят в себе си цвета на Испания и онази неповторимост на пълнокръвната денс музика.

Дуетът Fuel Fandango пристигна у нас за първи път на 6 юни, за да дебютира пред родната публика в пълния си блясък. Магнетичната Нита и партньорът й Але, превърнаха столичния клуб Blender в истинска денс арена.

Още с първото парче Нита, Але и барабанистът Карлос Соса ни пренесоха директно в Бразилия с песента "Brazil”, докато всички се възхищаваха от невероятната енергия, която Нита носи в себе си. Певицата се появи с обичайните за нея цветя на главата и в красива рокля с флорални мотиви, дело на Vintage Sofia.

Самата Нита не пропусна да похвали българските дизайнери и да каже няколко думи на български, с което напълно спечели всички в клуба.

Светът на Fuel Fandango се оказа много по-пъстър и интересен, което допринесе за парти атмосферата в заведението. Чухме малко по-бавна версия на хита "The Engine” и подскачахме до полуда на "Monkey”.

Самите музиканти се чувстваха страхотно сред нас и нееднократно пожелаха да ни заснемат как танцуваме. Всъщност това, което Fuel Fandango умеят най-добре, е да карат хората да танцуват.

Сред безспорните фаворити на публиката се оказаха песните "Talking” и оставената за бис "Always Searching”.

Вечерта приключи с дълбок поклон, а ние запазихме образа на Нита, обвита в рози и надеждата, че някой ден ще видим дуото на по-голяма сцена, когато отново ще вилнеем в ритъма на електро фламенкото.

Водещи

Най-четени