Джани Версаче станал жертва на мафията заради дългове 07.12 | 07:25

Неплатени дългове към мафиоти стоят зад убийството на италианския дизайнер

От Олга Андреева

Убитият преди повече от 13 години италиански дизайнер Джани Версаче е станал жертва на калабрийската мафия ндрангетата, пише в. Daily Telegraph. Изданието се позовава на нова книга на италианеца Джузепе Ди Бела, който е бивш член на тази италианска мафия.

Версаче беше убит пред жилището си в Маями през 1997 г. от серийния убиец Андрю Кънанан, припомня всекидневникът. В книгата на Ди Бела, озаглавена "Метастази", се твърди, че Версаче е бил ликвидиран заради неплатени дългове към мафиотите.

Той бил използван от кръстника на калабрийската мафия Паоло Де Стефано да пере мафиотски пари през модния си бизнес.

"Имаше реки от пари, спечелени от наркотрафик, от изнудване, от рекет, от лихварство, планини от пари, които трябваше да бъдат изпрани. Барове, ресторанти, недвижимо имущество и луксозни стоки бяха използвани за целта, както и чист досега бизнес като този на Версаче", твърди Ди Бела.

В "Метастази" бившият мафиот описва и как ндрангетата планирала да открадне праха на Версаче от гробището край семейното му имение на езерото Комо. Кражбата трябвало да бъде извършена в навечерието на 1998 г., но плановете не се осъществили.

Римският отдел на италианската Национална дирекция за борба с мафията е започнал разследване във връзка с твърденията на Ди Бела. Семейството на Версаче пък излезе с изявление, че тези твърдения са неверни и срамни.

Водещи