Джейсън Стейтъм мери сили с Марк Стронг 02.06 | 20:07

Двамата се борят за главна роля в римейка на „Бен-Хур“

От iNews.bg

Джейсън Стейтъм безспорно е един от представителите на екшън средите, по който въздишат куп жени по целия свят. Предстои обаче да проверим дали това ще надделее при избора на актьор за главната роля в римейка на "Бен-Хур".

В момента звездата от "Транспортер" е в люта битка със своя колега и сънародник Марк Стронг. А в основата на всичко, освен поредното кинопредизвикателство, стои също и примамливият хонорар от 25 милиона долара, който ще получи избраникът за историческия епос, пише Daily Mail.

Двамата господа са фаворитите за образа на Юда Бен-Хур във високобюджетната продукция. Сред потенциалните конкуренти са ирландският актьор Колин Фарел, австралиецът Ръсел Кроу и холивудската звезда Матю Макконъхи.

В оригиналната лента от 1959 г. главната роля се изпълнява от легендарния Чарлтън Хестън, напомня БТА. По онова време лентата е била с бюджет 15 милиона долара – най-скъпата, заснета някога. Резултатите обаче са повече от красноречиви. Заглавието печели цели 11 награди Оскар.

"Отговорниците за кастинга смятат, че Джейсън Стейтъм и Марк Стронг притежават необходимите външност и излъчване, които се търсят за главната роля, както и доказани актьорски качества", казва човек от екипа.

1296706

Водещи

Най-четени