Джеки Чан е твърде стар за екшъни 19.05 | 18:27

Актьорът спира да се снима в този жанр, защото е уморен

От Диана Цветкова

Джеки Чан обяви, че повече няма да се снима в екшън филми. Актьорът съобщи новината при представянето на стотния му филм – "Chinese Zodiac", на кинофестивала в Кан, заявявайки, че е твърде стар за подобни ленти, а и в тях има твърде много насилие.

58-годишният Чан, който е известен с това, че изпълнява сам повечето каскади в лентите си, заяви че се чувства "наистина, наистина уморен", след като години наред е докарвал тялото до лимита на физическите си възможности.

"Това е последният ми екшън. Казвам ви, вече не съм млад. Аз съм наистина, наистина уморен. А и светът в момента е изпълнен с твърде много насилие. Това е дилемата – харесвам екшъни, но не харесвам насилие", обоснова се актьорът.

През последните години Джеки Чан говореше за оттегляне, но сега бе категоричен, че е сериозен.

Все пак той няма да се откаже от актьорската кариера. Обясни, че би искал да има по-сериозни роли.

"През последните десет години направих някои различни филми. Искам да бъда азиатския Робърт Де Ниро. Не искам да бъда само екшън звезда, а истински актьор. Искам да се отърва от този имидж", каза актьорът.

"Искам публиката да разбере, че не съм само комедиант и мога да играя. Ден след ден, година след година, ще ви покажа истинския Джеки Чан", зарече се той.

Водещи

Най-четени