Джерард Бътлър със засилена охрана 14.09 | 18:15

Причината стана ролята му в нов филм, която провокира религиозни фанатици

От Олга Андреева

Джерард Бътлър е бил принуден да наеме допълнителни телохранители, след като започнал да получава смъртни заплахи заради ролята си в новия си филм "Machine Gun Preacher", съобщи entertainment.stv.tv.

Шотландската звезда играе бивш пласьор на дрога, който претърпява невероятна трансформация и се превръща в спасител на стотици отвлечени мюсюлмански сираци в разкъсвания от война Судан, във филм, базиран на реална история.

Разгневени от ролята му фанатици принудиха 41-годишния Джерард да засили охраната си, включително при представянето на филма на международния филмов фестивал в Торонто.

"Въпросът е доста спорен и някои хора са разстроени от силно религиозната тематика. Отнасяме се към ситуацията сериозно", коментира източник за в. Daily Record.

Джерард обаче не е останал впечатлен от личната си охрана, твърдейки, че те не са направили достатъчно, за да го предпазят от папараците при пристигането му в Канада.

"Когато пристигнахме в Торонто, когато излязохме от летището, бяхме нападнати от тълпа от папараци, които се блъскаха, крещяха и святкаха със светкавици. Ние бяхме овесени с чанти и багаж, не можехме да мръднем, а бодигардът просто си стоеше."

Във филма участват още Мишел Монаган, Кати Бейкър, Мадлин Карол и Майкъл Шанън.

 

Водещи

Най-четени