Джоли и семейството ѝ ще карат Св. Валентин на Балканите 31.01 | 07:24

Поводът е премиерата на филма "В земя на кръв и мед" в Сараево

От Олга Андреева

Анджелина Джоли, заедно с цялото си многолюдно семейство, ще пристигне на Балканите за празника на влюбените, 14 февруари.

Едва ли обаче Св. Валентин е поводът за посещението на актрисата в столицата на Босна и Херцеговина.

Всъщност дебютиращата режисьорка иска да бъде в Сарево, заедно с домочадието и екипа си, за регионалната премиера на филма "В земя на кръв и мед", макар че още през декември имаше извънредна прожекция.

Заради заслугите си към страната, Джоли неотдавна бе обявена за личност на годината в Босна и Херцеговина, съобщи БТА, позовавайки се на Агенция Бета.

Тя вече обяви миналия месец, че част от доходите, осъществени от продажбата на диск с музиката от филма, ще бъде подарена на SOS-детски селища Босна и Херцеговина.

След премиерата на филма публиката в региона ще има възможност да види филма, който предизвика много внимание още преди да бъде представен. Той получи специална награда от холивудските филмови производители, присъждана за творби със социална тематика, но и отнесе остри критики, особено от босненски сърби, които призоваха филмът да бъде забранен, защото ги описва като злодеи.

Лентата разказва за любовта между сърбин и мюсюлманка от преди войната в Босна през 1992-1995 г., които след време се срещат при различни обстоятелства, когато той е армейски офицер, а тя е негова затворничка.

Водещи

Най-четени