Джон Лоутън ще снима филм за Русе 16.09 | 12:12

Бившият вокалист от Uriah Heep се влюбил в България

От Мартина Панайотова

Джон Лоутън се е влюбил в България още след първия си концерт в Каварна. Той направи това признание преди концерта си в Русе в събота вечер. Изявата му беше част от младежкия фестивал Green Rock.

"Влюбих се в мястото, в българските традиции и историята, които българите съхраняват въпреки трудностите. Опознах страната още повече, докато правех документалните филми

"Джон Лоутън представя. Оказа се, че не само аз научавах нови неща, но и хората от съответните градове също. Моят дом е в Англия, защото семейството ми е там, но като че ли изкарвам повече време в България.”, разказа бившият вокалист на Uriah Heep, цитиран от в. Монитор.

Джон Лоутън има планове да направи филм и за Русе, като заедно с това подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. Рок музикантът получи като подарък от домакините от общината специален свой шарж, нарисуван от художника Огнян Балканджиев.

С изпълнението си на фестивала Green Rock Джон Лоутън сбъдна мечтата на русенските почитатели на рока да чуят на живо в негово изпълнение песента "July Morning”. 67-годишният рокаджия напълни площада на Русе с фенове на различна възраст, които аплодираха бурно него и групата му NightHeat.

Джон Лоутън закри с двучасова изява младежкия Green Rock Fest Ruse, като в концерта му прозвучаха песни на "Юрая Хийп” и авторски парчета на музикантите от групата.



Водещи

Най-четени