Джон Лоутън ще снима филми за 15 български града 23.06 | 14:13

На 21 юни той връчи дипломи на зрелостници в ловешко училище

От Олга Андреева

Рок музикантът Джон Лоутън връчи дипломите за средно образование на зрелостниците от ловешкото училище "Тодор Кирков", съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Джон Лоутън е бивш член на легендарната група Uriah Heep и е в Ловеч, за да снима филм за града, съобщи БТА. В него той ще покаже старото училище "Панайот Пипков", в което е композиран химнът на просветата "Върви, народе възродени", Покрития мост, крепостта "Хисаря", музея на завод "Балкан", лобното място на Васил Левски в Къкринското ханче.

Джон Лоутън вече изпробва комфорта на няколко поколения автомобили "Москвич” в ловешкия завод "Балкан” във връзка със снимките.

Лоутън прави филма по заявка на община Ловеч и той ще бъде излъчен първо по една от българските телевизии. След това британецът възнамерява да предостави лентата на "Discovery" и "National Geographic", информират още от общината. Джон Лоутън е планирал да заснеме общо 15 български градове.

Реализацията на идеята ще продължи на два етапа - до октомври тази година и през 2012 г. Именитият музикант и съпругата му гостуват в Ловеч до петък, след което ще се отправят към Каварна, за да посрещнат "Джулая".

Водещи

Най-четени