Джордж Клуни прекратява актьорската си кариера 12.02 | 19:05

Чувствал се прекалено стар

От Мартина Панайотова

52-годишният Джордж Клуни се чувствал прекалено стар, за да продължи актьорската си кариера и щял да се съсредоточи върху работата си като режисьор и продуцент, писа Bang Showbizz.

"Аз мисля, че публиката добре усеща когато един актьор трябва да се оттегли, а за мен този момент е твърде близко", заяви екранният любимец.

Но Клуни все още влага много страст в своята кариера.

"Всеки път, когато направиш филм и разкажеш непозната за публиката история, това е добре!", сподели актьорът на лондонската премиера на филма "Пазители на наследството".

Клуни се пошегува и за това колко трудно му е било да работи с екранния си партньор Мат Деймън, който също присъства на червения килим за лондонската премиера.

"Понякога е трудно да изкараш Мат от гримьорната му. Аз не обичам да използвам думата примадона, но в случая мисля, че беше удачна!"

Извън шегите Клуни призна, че най-много обича да работи с близки приятели, които дават неповторима плът и кръв на ролите, цитира БТА.

Запитан как е могъл да осигури за продукцията този звезден кастинг, той отговори: "Тези хора са ми приятели, така че не беше трудно. Но в повечето случаи написахме ролите специално за тях и тази бе по-сложната част от начинанието!"

Водещи

Най-четени