Джордж Майкъл може да посрещне Коледа в болницата? 29.11 | 18:40

Певецът е болен от пневмония и се лекува в австрийска болница

От Кремена Бедерева

Пневмония принуди Джордж Майкъл да отложи няколко от концертите от световното си турне Symphonica, което стартира в Прага през август.

Певецът беше хоспитализиран във Виена, където трябваше да изнесе концерт в понеделник (28 ноември), като певецът все още е на лечение в австрийската столица.

100 хил. паунда струва "футуристичното" легло, с което лекарите се опитват да изправят на крака певеца. Лекарите, които се грижат денонощно за него, казват, че той е болен от тежка пневмония и се лекува като пациент.

"Състоянието му е стабилизирано и той реагира на лечението", успокояват докторите. Въпреки това, The Sun съобщи, че Джордж Майкъл има усложнения и е развил остър респираторен дистрес, което може да се окаже по-сериозно от очакваното.

Изпълнителят от легендарната The Wham! в момента се възстановява в специално легло, което е именно за хора, болни от пневмония, и които не са в състояние да се движат.

"Футуристичното" легло имитира естествените движения на тялото, като целта е да се подобри потока на кръвта. То е снабдено с усъвършенствана технология, която намалява натиска върху белите дробове на пациента.

Леглото поддържа тялото неподвижно чрез специална пяна, а специален плат създава бариера срещу бактериите. Леглото също така може да се върти на различни посоки, до 40 градуса, като целта е да се повиши оксигенацията на кръвта.

В леглото има вградена скала за измерване на теглото на пациента, както и система за въздушния поток, която помага за поддържането на контрола на температурата на кожата и управление на нивото на влагата. То може и да се превърне в стол.

Според докторите в болницата Джордж Майкъл все още е в интензивното отделение и състоянието му остава критично, пише още британският в. Daily Mail. "Следващите 48 часа ще бъдат от решаващи за възстановяването на певеца. Напълно възможно е изпълнителят на хита "Last Christmas" да посрещне тази Коледа в болницата", казват докторите.

Според Джордж Майкъл той се е разболял в хотелската си стая във Виена. Певецът се лекува в специално отделение в болницата в града, използвано от австрийските политици и VIP личности.

Според неговия говорител Джордж е болен от пневмония и всякакви други спекулации по отношение на болестта му са "неоснователни и неверни".

Но със сигурност Джордж Майкъл няма да успее да продължи турнето си, докато не се възстанови напълно, се казва още в съобщението.

Специалистът по уши, нос и гърло д-р Герит Уолт, които е лекувал много от известните оперни и поп звезди, заявява, че болестта може да имат ужасен ефект върху гласа на Джордж Майкъл.

"Това зависи от това колко време той е прекарвал на вентилатор или климатик, но в най-лошия случай болестта му може сериозно да засегне качеството на гласа му", смята специалистът.

Той предупреждава, че има реална опасност Джордж Майкъл да се сдобиe с дрезгав глас – в краткосрочен или дългосрочен план. Джордж ще се нуждае от месеци за почивка и възстановяване, категоричен е специалистът.

Всичките 14 оставащи концерти от турнето на изпълнителя на "Freedom" са отложени, включително три концерта преди Коледа.

Редовно посещаващият Twitter Джордж Майкъл е изоставил своя страница и в мрежата, като не е публикувал нищо ново от 17 ноември насам.

Водещи

Най-четени