Джоузеф Гордън-Левит представи режисьорския си проект 21.01 | 12:13

Направи го в рамките на кинофестивала Sundance

От Ивайло Коралски

След забележителни превъплъщения във филми като "Черният рицар: Възраждане" и "Генезис", актьорът Джоузеф Гордън-Левит застава зад камерата, за да заснеме "Don Jon's Addiction" - похотлива комедия, представена премиерно на кинофестивала Sundance, предаде Reuter, цитирани от БТА. 

Актьорът е и сценарист на лентата. Освен това изпълнява главната роля. 

Режисьорският му дебют "Don Jon's Addiction" с участието на Скарлет Йохансон и Джулиан Мур описва историята за модерен Дон Жуан, който се опитва да преодолее пристрастяването си към порното.

Във филма Дон Джон (Джоузеф Гордън-Левит) е млад привлекателен мъж, неспособен да поддържа връзка заради порнографската си страст. 

Когато обаче се запознава с красавицата Барбара (Скарлет Йохансон), обсебена от холивудските романтични комедии, и емоционално крехката вдовица Естер (Джулиан Мур), героят на Джоузеф Гордън-Левит предприема пътуване към себеоткриването. 

31-годишният актьор, прочул се като дете-звезда с телевизионния сериал "На гости на третата планета", както и с участието си в редица независими продукции, се превърна в едно от най-доходоносните имена в Холувид. Джоузеф Гордън-Левит споделя, че преди да се заеме с режисурата на "Don Jon's Addiction" си е помислил колко забавно ще бъде да "чифтоса" пристрастен към порното мъж и обсебена от романтиката жена.

Режисьорът допълва, че във филма е използвал порнографията като средство, а не като главна тема. "За мен тя е метафора, удивително присъстваща в съвременната ни култура", казва Джоузеф Гордън-Левит. 

"Don Jon's Addiction", както и други фестивални филми като "Ловлейс", "The Look of Love", "kink" и "Interior" изследват начините, по които сексът влияе върху индивидите и способността им да формират връзки.

Най-четени