Джуд Лоу дава свидетелски показания в съда 28.01 | 08:35

Актьорът се изказа като свидетел в делото срещу няколко бивши служители на таблоида на Рупърт Мърдок "News of the world"

От Ивайло Коралски

Британският актьор Джуд Лоу заяви в рамките на започналото м.г. дело за телефонни подслушвания във Великобритания, че бил преследван от репортери и фотографи, които се появили на организирани тайно от него събития за децата му, съобщи Reuters. 

Досега обаче той не знаел, че негов близък е продал историите на таблоиди.

Лоу се изказа като свидетел в делото срещу няколко бивши служители на таблоида на Рупърт Мърдок "News of the world", който престана да излиза през 2011 г. 

На актьора бе изплатена компенсация за телефонното му подслушване от компанията на Мърдок, отбелязва БТА. Адвокатът на Лоу намекна, че част от събраната за клиента му информация, свързана със събития през 2005 г., идва от негови съдружници.

Пред съдебното жури бе заявено, че гласови послания от Лоу са открити в дома на частния детектив Глен Мълкеър, който е работил за "News of the world". 41-годишният актьор в момента участва в постановка на пиесата "Хенри Пети" от Шекспир на лондонския Уест енд.

Лоу поясни, че медийното внимание към личния му живот се увеличило след номинирането му за награда "Оскар" за ролята му във филма "Талантливият мистър Рипли" през 2001 г. и раздялата с тогавашната му съпруга Сейди Фрост.

Водещи

Най-четени