Джъстин Бийбър ще полети в космоса 07.06 | 14:10

Поредната знаменитост отива на космическо пътешествие

От Микаела Мохарамян

Канадският тийн идол Джъстин Бийбър е поредната знаменитост, която ще полети в космоса със суборбиталния космически кораб "Спейсшип ту" на компанията "Върджин галактик" на сър Ричард Брансън.

Британският предприемач е съобщил на страницата си в Туитър, че 19-годишният Бийбър и мениджърът му Скутър Браун са най-новото попълнение в списъка с "бъдещи астронавти". В отговор тийн идолът също е написал съобщение в социалната мрежа, което гласи: "Да запишем музикален видеоклип в КОСМОСА!!".

Предлаганите от компанията комерсиални космически полети, които трябва да започнат през 2014 г., привлякоха интереса на знаменитости от ранга на физика Стивън Хокинг и холивудските звезди Том Ханкс, Брад Пит и Анджелина Джоли.

На благотворителен търг на кинофестивала в Кан през май един от гостите плати 1,2 милиона долара за място до Леонардо ди Каприо на борда на "Спейсшип ту", а миналата година актьорът Ащън Къчър стана 500-ия човек, резервирал космически полет с "Върджин галактик", цитира БТА.

Място на борда на "Спейсшип ту", който ще бъде управляван от двама пилоти и ще превозва шестима космически туристи, струва 250 000 долара. Срещу тази сума пътниците ще се издигнат на височина от 109 километра над Земята, ще изпитат за няколко минути състояние на безтегловност и ще се полюбуват на гледката на нашата планета от космоса.

Суборбиталният космически кораб "Спейсшип ту" е подложен на тестове, преди в края на годината с него да излетят първите космически туристи - самият Ричард Брансън и семейството му.

Водещи

Най-четени