Доминик Милър - китарата никога не е била в по-добри ръце 27.05 | 12:11

Тази вечер в 22 часа в Sofia Live Club ще можете да чуете как танцува китарата под пръстите му и да срещнете отблизо един неподправен талант

От Цвете Тюлева

Доминик Милър е интересен човек и един от китарните гении на нашето време. Хубавата новина е, че е в София, а още по-хубавата – че ще остане. Тази вечер в 22 часа в Sofia Live Club ще можете да чуете как танцува китарата под пръстите му и да срещнете отблизо един неподправен талант.

Още познат като китаристът, написал гениалните "Shape of my heart” на Стинг и "Аnother day in Paradise” на Фил Колинс, снощи (26 май) Милър изнесе един не само полезен, но и пълен с откровеност и непринуденост урок по музика. Уъркшопът, който беше част от двудневната му програма в България, продължи повече от час и половина, а убедената му и лишената от всякаква суета интерпретация на това, което прави, са напълно достатъчна причина да не пропуснем днешната вечер в SLC.

Ако и вие имате сериозна и страстна връзка с музиката, то тогава трябва да чуете това. Аржентинецът е тук с бандата си, а след това, което чухме в неформална обстановка, сигурни сме – ще направят незабравим концерт.

Хората, които вдъхновяват Милър да работи вече четиридесет години върху слуха и гъвкавостта на пръстите и ума си, са Джими Хендрикс, AC/DC и Бах, a за уменията му да борави със струните си той казва, че са чиста случайност и всеки ден има нови идеи, но не те, а несъвършенствата и грешките са онова, което го отличава.

"Не се опитвайте да бъдете себе си, никой не е постигнал нищо, мислейки за себе си. Просто направете това, което е добро за песента, за звученето, оставете се на музиката, служете й. И тогава е най-вероятно да се получи нещо добро. Защото идва от сърцето, а не е плод на егото”, каза Милър, гледайки всеки един от публиката в очите.

Усмихваше се от сърце и не се шегуваше, когато каза, че би искал да открадне красотата и на българската фолклорна музика. Не за друго, а за да може да служи по-вярно на това, което обича.

Подгответе се за афро, джаз, фънк, рок и присъствие и харизма, които не срещате всеки ден. Заедно с Доминик на сцената ще се качат пианиста Майк Линдъп, Рани Криджа на перкусии и Николас Фижман, бас, така че вечерта отива към незабравима…

Водещи

Най-четени