Дони преживял атентат: Опитали да взривят дома му 20.06 | 16:59

И до ден днешен Дони остава най-добрият приятел на дългогодишната си дуетна половинка Момчил

От iNews

Опит за атентат е преживял певецът Дони. Певецът разказа за заплахи, включително и как са опитали да взривят дома му. "Посипаха стълбището в дома ми с взривна смес. Вероятно неуки хора са го направили и не се стигна до взрив. Но е възможно да са искали само да ме сплашат". Това разкри в ефира на бТВ певецът Дони, цитиран от "Монитор".

Случката е от далечната 1996 г., когато се ражда идеята за обществено движение "Не на страха". "Тогава видях дечица на улицата, които се стреляха на игра и се наричаха с имената на тогавашните мутри. Дадох си сметка, че едно време ние си играехме на Ботев и Левски, а сега ми се видя повече от странно малчугани да си играят на мафиоти. Близките ми живееха в този страх и реших, че нещо трябва да се направи", каза Дони.

След като събрал над 100 000 подписа в подкрепа на идеята си "Не на страха", изпълнителят на "Уморени крила" получавал множество заплахи по телефона. "Дори и предложение от същите тези хора, чиито имена използваха децата на улицата, да се видим. Отказах, няма какво да си кажем", допълни певецът.

И до ден днешен Дони оставал най-добрият приятел на дългогодишната си дуетна половинка Момчил. Въпреки писмото на Дони, с което той слага край на музикалния тандем през 2000 година, което Момчил дори не помни къде е.

Водещи

Най-четени