Дядо Коледа става гей в норвежка реклама 27.11 | 14:59

Пощата Posten отбеляза 50-годишнината, откакто страната декриминализира еднополовите връзки

От iNews

Норвежката поща Posten отбеляза 50-годишнината, откакто страната декриминализира еднополовите връзки, с коледна реклама, в която Дядо Коледа има романтична връзка с мъж, съобщават от БГНЕС.

Тя предизвика бурни реакции в социалните мрежи в Норвегия и по света. Видеото е озаглавено "Когато Хари срещна Дядо Коледа" - препратка към романтичния филм "Когато Хари срещна Сали" (1989 г.) с участието на Били Кристъл и Мег Райън.

В рекламата се показва как се заражда любов между Дядо Коледа и мъж на име Хари. Те се срещат всяка Коледа в продължение на години и си разменят любовни послания.

Тъй като Дядо Коледа е много натоварен да разнася подаръци, не могат да изградят сериозни отношения. Това се променя, когато той започва да използва услугите на норвежката пощенска служба, за да му помага.

Кулминацията на видеото е целувка между Дядо Коледа и Хари."Тази година всичко е за любов - подчертавайки факта, че през 2022 г. се навършват 50 години от декриминализацията на хомосексуалността в Норвегия. Освен да покажем гъвкавостта на нашите услуги, ние искаме да ги поставим в социално значима среда", се казва в официалното изявление на Posten.

Водещи

Най-четени