Елтън Джон иска Джъстин Тимбърлейк да го изиграе 03.01 | 14:53

Биографична лента носи името "Rocketman"

От Елена Кирилова

Елтън Джон разкри, че иска Джъстин Тимбърлейк да влезе в неговата роля в биографичния филм за живота на английския певец и пианист, съобщава NME.

В интервю за LA Times Джон потвърди, че проектът носи името "Rocketman" и по него има още много работа. Музикантът заяви, че именно Тимбърлейк е изборът му за актьор, който да го представи на големия екран.

Сценарият е дело на Лий Хол, по-известен с филма от 2000 г. "Били Елиът". Елтън Джон уточни, че сценарият още се изпипва, така че да се получи по начина, по който и двамата искат. Едва след като тази работа приключи, ще започне кастингът за набиране на актьори и планирането на останалите дейности.

"Не знам. Имам списък с няколко души. Номер едно е Джъстин Тимбърлейк, защото е играл мен и преди, във видеото на Дейвид Лачапел "Rocket Man” и беше страхотно", отговори Джон, на въпрос той кого би предпочел да го изиграе в лентата.

През септември бе обявено, че английският музикант ще бъде и изпълнителен продуцент на Rocketman.

Очаква се филмът да включва множество музикални проекти на певеца, неговите хитове и да разкаже историята на едно дете чудо, което стана световно известна звезда.

От своя страна Джъстин Тимбърлейк обясни още през ноември, че не се отказва от музикалната си кариера в полза на актьорските си проекти. Той участва в новия филм на братята Коен "Inside Llewyn Davis".

Най-четени