Елтън Джон става гл. редактор на „Индипендънт“ за ден 16.11 | 19:31

Ще пусне специален брой, посветен на Световния ден за борба със СПИН

От Елена Коцева

На 1 декември, за един ден световноизвестният британски певец и композитор сър Елтън Джон ще заеме мястото на главния редактор на в. "Индипендънт", за да пусне специален брой, посветен на Световния ден за борба със СПИН, съобщи в. "Гардиън".

Акцията има за цел да привлече общественото внимание към проблемите на СПИН, пишат световните медии. Сър Елтън Джон ще седне на стола на главния редактор на "Индипендънт" Саймън Келнър в една почивка по средта на мащабното си американско турне.

Всички средства, получени от продажбата на вестника, ще бъдат преведени на фондацията на Елтън Джон, учредена за подпомагане на болните от болестта на 20 век.

Певецът възнамерява да привлече към проекта приятели - политици и бизнесмени.

Сред задачите на звездата е да подбере информации и статии по темата, както и коментари за Световния ден за борба със СПИН.

В креслото на главния редактор на "Индипендънт" през май 2006 г. вече седя фронтменът на Ю Ту Боно, известен с активната си гражданска позиция и отдадеността си на благотворителност. Тогава той обърна вниманието на обществеността към разпространението на СПИН в Африка.

От вестника бяха продадени 70 000 броя, повече от рекордния тираж от юли 2005 г., когато бяха отразявани терористичните актове в Лондон.  

Водещи

Най-четени