Емблематични дънкови якета 09.12 | 08:49

От iNews.bg

Дънките са може би едно от най-упоритите неща в света на модата. Тенденции блесват, отиват в сенките, връщат се отново... През това време дънковото яке наблюдава този цикъл отстрани, оставайки толкова популярно и гъвкаво, колкото е било преди много години. Нека да разгледаме какво да носите с модерно деним яке, за да направите вашето облекло възхитително.

Дънковото яке със сигурност не може да се нарече безинтересен елемент от гардероба ни. Това емблематично и уникално облекло остава на мода от много години и се счита за една от най-вечните тенденции. Това не трябва да изненадва никого, защото благодарение на този аксесоар можеш да създадеш много интересни стилове.

Повече от един човек ще се съгласи, че основата на всеки гардероб са дънковите панталони и якета. Дънковото яке е чудесно решение за много поводи. Ако инвестираме в такова, можем да сме сигурни, че благодарение на неговата издръжливост, то ще ни служи дълги години, а по-хубавото: няма да излезе от мода и ще бъде идеално за всеки сезон от годината.

Всички тези предимства трябва да говорят за това, че всеки гардероб трябва да има поне един модел дънково яке. Деним е памучна тъкан, която има своето голямо начало в Съединените щати през 19 век. В самото начало дънките намериха своето признание и приложение като облекло за работници, включително фермери, миньори и златотърсачи. През 1880 г. Леви Щраус проектира първото дънково яке (да не забравяме, че дължим и дънките си на него). Въпреки многото изминали години, дънковото яке не е забравено, а това, което е по-добро: трайно се е наложило на подиумите в света на модата. Благодарение на различни видове трансформация и модернизиране на модели якета, ние никога не се отегчаваме и по-хубаво е, че всеки сезон задава нови модни задължителни неща.

Първите дънкови якета изглеждаха като дебели и дълги ризи, носени от американски работници, заради комфорта и преди всичко издръжливостта, което е много важно при извършване на физическа работа. По-късно тази материя се разпространява благодарение на американските войници, които като не работели, се обличали в различни видове дънкови дрехи заради свободата и удобството им. През 60-те години на миналия век дънковото яке е забелязано и оценено от най-големите холивудски звезди, като ги придружава на всяка крачка, дори по време на интервюта и срещи с фенове. 

2336569

Дънково яке - аксесоар за всеки сезон

Модните тенденции идват и си отиват, но малцина избрани продукти продължават да издържат на изпитанието на времето. Начело на този списък е култовото дънково яке. Дънковото яке може да се носи практически през цялата година. През лятото работи чудесно като връхна дреха, но и като допълнение към стайлинга. През зимата пък спокойно можем да го сложим под зимно яке в компанията на широк пуловер, но при дебелите дрехи е най-добре едно дънково яке овърсайз, което благодарение на свободността и размера си, ни дава възможност да носим повече дрехи под него. Интересен тоалет е и съчетанието на дънков панталон с дънково яке. По този начин се създавава така наречената деним визия. Това, което ще те убеди да закупиш дънково яке, ако нямаш такова в гардероба си, е че то ще бъде идеално за всеки тип фигура и е много универсално. Така че можем да разчитаме на него и лесно да го облечем за всеки повод.

В момента на пазара има много модели, от които да избираш.

Късото и тънко дънково яке е идеалната комбинация за дънки с висока талия, както тесни, така и с широки крачоли. Ако се фокусираш върху комфорта и удобството, избери по-дълга кройка. Дънково яке с бродерия и ожулвания е много интересна комбинация, която ще ти придаде свежест и оригиналност. Този тип интригуващо яке ще играе водеща роля в твоя стайлинг и трябва само да добавиш обикновена тениска или пола с маратонки.

Да не забравяме, че освен основния цвят, който е син, дънкови якета се предлагат и в други цветове. Ако си почитателка на изразителните цветове, сме сигурни, че във всяка верига магазини ще намериш и нещо за себе си. Имаш ли вече подходящо дънково яке в гардероба си? Струва си да посегнеш и към друг модел: овърсайз яке, което се характеризира с увеличена форма. В този случай, твърде големият размер има своите собствени положителни качества: осигурява комфорт и привлича вниманието.

Чудите се откъде да купите дънкови якета с вечна кройка? Разгледайте офертата на магазин Sinsay – със сигурност ще намерите много стилни модели, които ще отговарят на вашите вкусове. Sinsay предлага не само класически дънкови якета (от 29,90лв.!), но и модели oversize, дори дънково яке, изработено по метода patchwork. Има много избор! Sinsay безпогрешно показва какви са тенденциите не само в модата, но и в грижата за планетата. Можете да проверите офертата на Sinsay онлайн https://www.sinsay.com/bg/bg/ - когато пожелаете, без да излизате от дома си.

Водещи

Най-четени