Ени - една адреналинка на път да покори Америка 18.10 | 13:58

Евгения Радилова разказва за участието си в "Закон и ред" и новите си ангажименти

От Деси Николова

Вчера в САЩ се излъчи чисто новият епизод от четиринадесети сезон на "Закон и ред". В него участва една красива млада дама, с която българският ефир отдавна ни запозна. Понастоящем неговите "господари" си имат цели три адреналинки с различни цветове на косите, но ние все още не можем да забравим лъчезарната брюнетка от първото дуо, което вдигаше настроението в предаването.

Не е тайна, че цялото име на Ени е Евгения Радилова. Тя от дете мечтае да се занимава с актьорско майсторство и притежава безспорен талант за това. Което не би трябвало да ни учудва, имайки предвид, че Ени е дъщеря на известния режисьор Петко Радилов и актрисата Силва Аврамова.

През 2003 младата Евгения беше приета в НАТФИЗ, през 2004 получи роля в "Спартак". Но това бе само началото. От седем години нашето момиче е в Щатите и се радва на прословутите възможности, които "Страната на неограничените възможности" предлага за амбициозните и надарените. Разбира се, ние многократно сме гледали розовохоливудски сюжети за девойки, тръгващи от малки провинциални градчета (или малки балкански държави като България) и успяващи да сбъднат смелите си мечти в Америка. Рядко обаче получаваме възможност да разберем от първа ръка как точно се случва това. Наистина ли се случва?

Затова ни беше изключително интересно да се свържем с Ени и да научим подробности относно всяко стъпало, което някогашната адреналинка изкачва в своята презокеанска приказка. Сигурни сме, че вие също ще останете вдъхновени от нейния разказ за театралната академия в Ню Йорк, за кастингите, вълненията на Бродуей и танците с огън. 

Откога си в Щатите и защо реши да заминеш? 

В Америка съм от 7 години. Бях невероятна късметлийка и получих зелена карта от родителите си един ден преди да навърша 21. Искам да им благодаря от цялото си сърце, защото без помощта и на двамата, нямаше да се справя. Приех това като един уникален шанс и заминах. Винаги съм била дете на света. Много се вълнувам от различните хора и култури и искам да видя колкото се може повече.

В началото сигурно ти е било трудно да се справяш сама в чужда и толкова различна държава... С какво се занимаваше и какви стъпки предприе, за да навлезеш в театралните среди? 

Ню Йорк мигновено ме опияни, омагьоса, зареди ме с нова и положителна енергия. Влюбих се в този град. Ако си талантлив, работлив, упорит, ако искаш да споделяш с хората тук, те ще ти обърнат внимание. Това беше първото нещо, което ме накара да се почувствам у дома си. Нямаше завист! Всички ти се радват и уважават. 

В началото се записах на едногодишен курс по английски, защото заминах, без да мога да кажа и една дума. След това малко по малко започнах да навлизам в артистичните кръгове. Работех в различни късометражни филми, снимах реклами... Общо взето, каквото ми падне. Не след дълго открих Американската академия за драматично изкуство и три години по-късно я завърших.

Там са се обучавали гиганти като Катрин Хепбърн, Ричард Гиър, Дани де Вито и много други. Това може би беше един от най-великите ми мигове - да вляза в школата на тези велики творци. След втората година само 21 студенти от цялото училище могат да преминат с изпит в следващото ниво и аз бях една от тях! А третата година беше вълшебна. След завършването ми с награда за най-добра актриса от Академията, подписах с двама агенти. Единият е за реклами, а другият - за филми, телевизия и театър. И така започнах да изкачвам стълбицата. 

Повече за участието на Ени в "Закон и ред", за останалите й екранни изяви и дали тя мисли да се завърне в България, вижте в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени