Есен 2010: Време е за връхна дреха 05.10 | 15:50

Есента и студеното време, както обикновено, ни изненадват и внезапно се сещаме, че е време да се сдобием с нова връхна дреха. Ще се опитаме да ви улесним в избора ви на топла, удобна и модерна дреха

От

Едно палто може да се комбинира както с небрежен стил тип дънки и пуловер, така и с бизнес визия тип костюм и вратовръзка. Ако искате връхната дреха преди всичко да ви топли, най-добре изберете вълна или кашмир. Специално кашмирът е изключително топъл, но високата му цена и краткотрайният му живот го правят по-малко практичен от вълната. Затова идеалният вариант е да изберете връхна дреха, изработена и от двете материи. Що се отнася до размера, изберете един размер по-голям от този на сакото ви.

Тренчът е бил и продължава да бъде отличителен белег на елегантността, а може би и на сериозността, и е задължителен за дъждовния есенен сезон и зимните бури. Водоустойчив и същевременно елегантен, тренчът е задължителен за гардероба ви. Модерни са земните нюанси, с други думи – бежово-кафявата гама и дори каки. Комбинира се освен с костюм, и с дънки, а обувките може да бъдат класическите кожени обувки с връзки или кожените ботуши с дебели каучукови подметки, които са много на мода тази година.

Двуредното полупалто от вълна също е удачен избор в борбата с вятъра и дъжда, особено ако е в черно или тъмно синьо. Можете да го носите с тесен или широк панталон, стига обувките да не са твърде деликатни, за да не се получи неприятен контраст с масивното палто.

Парката или спортното яке с качулка достига почти до коленете и е пристегнато с колан на талията. Целта на колана е даде по-елегантен силует, а ципът, вдигнат високо до брадичката би трябвало да ви направи по-загадъчни. Кафяво или каки е модерният цвят. Комбинирайте с дънки и тениска.

Може и да не сте войник от Втората световна война, но и вие имате правото да носите дукла - спортно палто в стил Монтгомъри, за да избегнете зимния студ. Вечното и винаги елегантно дълго палто с широка кройка и линия в спортен стил винаги е безопасен избор за всички часове на деня. Запазена марка са му дървените копчета.

Бомбарите, известни още като пилотски якета, и тази година са на мода. Много са удобни, а и се намират на прилични цени. Мъжкарски са, защото напомнят на униформата на пилотите от началото на 19 век. Същевременно са и удобни заради безбройните си вариации – има ги в кожа, с колан или без колан, с кожа или без кожа.

Водещи

Най-четени