Ето го и интерактивния клип на Red Hot Chili Peppers 13.03 | 13:52

Огледайте световете на четиримата музиканти от всички страни

От Диана Цветкова

Момчетата от Red Hot Chili Peppers, които ние чакаме с нетърпение да забият на столичния стадион "Георги Аспарухов", представиха официално новия си интерактивен клип към парчето Look Around.

Видеото, режисирано от Робърт Хейлс, ни доближава максимално до света на четиримата музиканти и, както подсказва заглавието, ни позволява да огледаме отблизо техния живот. Четири камери снимат четири различни стаи, във всяка от които свири член на бандата, а камерата се върти на 360 градуса. Зрителят пък може да контролира камерата, като я задържа върху един или друг от музикантите, като я приближава към избрана картина или като преминава свободно от стая в стая.

Кадрите всъщност ни разкриват среда, показваща Red Hot в много личен аспект – стаите са декорирани така, че да напомнят домовете на музикантите и са обзаведени с техни собствени вещи.

Антъни Кийдис, например, е в стая копие на дневната в неговия апартамент в Лос Анджелис – на стените са окачени снимки на вокала и неговите приятели и някои от любимите му плакати. На една от снимките от 1982 г. е и Флий и Словак – първият китарист на RHCP, когато той и Кийдс все още са само съученици. Музикантът обаче стига по-далеч в споделянето на най-личните си моменти. Той показва сина си Евърли Беър. Момчето очевидно се чувства много комфортно по време на снимките.

Майкъл Балзари – Флий (бас) е избрал да покаже любимите си плочи и книги. От неговата стая личи и кои изпълнители са му оказали най-голямо влияние. Освен плочите на Ролинг Стоун и Клаш проличава и отношението му към джаза – албумите на Арт Блейки и Алис Колтрейн са поставени на видно място. Небрежно хвърлена на дивана е и любимата книга на Флий – "Сатанински строфи" на Салман Рушди.

Чад Смит е донесъл боксовата си "круша" и демонстрира любимата си тренировка. Неговата стая е банята. Явно, за да демонстрира, че може да свири където се наложи, той седи върху тоалетната чиния, около която са наредени барабаните му.

Най-пестелив е Джош Флингхофер (китара). Той е донесъл само любимото си кресло, една лампа и книгата, която чете в момента. В клипа той ту свири на китарата си, ту си седи, докато малкият Евърли разлиства книгата му.

Сега, пуснете си Look Around и огледайте четирите стаи със стрелките за наляво и надясно. А ние тръпнем в очакване на заветната дата 1 септември.

Ето го и мейкинга на клипа към Look Around

Водещи