Жана Жекова представи бизнес линията си 03.11 | 15:02

Характерната за дизайнерката дантела присъства и в тази колекция

От Олга Андреева

Дизайнерката Жана Жекова представи с ревю новата си колекция Business Line есен-зима 2011/2012. Основен елемент в бизнес линията на известната стилистка са фантазия и нов поглед към саката, коментира "Булфото".

Традиционните кройки на костюмите са разиграни с нетипични срезове и аксесоари. Бомбе, папионка и строг шик се комбинират чудесно с флорално сако с дантелен ефект или със силно вталено сако и панталон с копринен блясък.

Типичната за Жана Жекова дантела отново присъства в колекцията, но по различен начин – използвана е за вграждане в платовете, за да се получи тониране и нежен, романтичен ефект на тоалетите.

Материалите в цялата линия са от най-висок клас като туид с дантела, кашмир, вълна с мохер, студена вълна и коприна и допълнения от естествена кожа с косъм.

"Business Line” излиза два пъти в годината, като колекциите се обновяват непрекъснато с нови тоалети, съобразени с динамично променящите се изисквания на деловите дами. За новата линия Жана Жекова прие за първи път от 25 години дизайнер - моделиерът Досьо Досев.

На ревюто присъстваха Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Светослава Тадаръкова, бившият социален министър Емилия Масларова и Евгени Минчев.

Водещи

Най-четени