Жената на годината е Кейти Пери 27.09 | 13:14

Така реши списание Billboard

От Олга Андреева

Престижната титла Жена на годината на списание Billboard този път отива при певицата Кейти Пери, след като с нея са били окичвани изпълнителки като Бионсе, Фърги и Тейлър Суифт.

Наградата се дава за постиженията на Кейти през последните 12 месеца и като признание за световния ѝ успех в музикалния бизнес и умението ѝ да се адаптира към постоянно променящата се индустрия.

Кейти ще получи приза лично на годишното събитие на Billboard, "Women In Music", което ще се състои в Ню Йорк на 30 септември.

От излизането на първия ѝ албум "One of the Boys” през 2008 г., Кейти Пери продължава да държи челно място в Billboard класациите, като не спира да записва нови хитове.

Тя е единствената жена, която отбелязва 5 първи позиции в чарта с 54-годишна история Hot 100 само с един албум ("Teenage Dream”), посочват от Animato Music. Албумът прекарва повече от 100 седмици в Billboard 200, а продадените копия са повече от 2,5 милиона само за САЩ.

Общо Пери е продала 48 милиона свои песни на американска територия. Най-успешните от тях са "Firework," "California Gurls", "E.T." и "Hot N Cold".

Турнето ѝ от 2011 г. "California Dreams" не само има 124 разпродадени концерта по цял свят, но се превръща и в основната тема на 3D филма "Katy Perry: Part of Me”, който вече е обявен за четвъртия най-голям документален музикален филм в кино историята.

"Кейти Пери навлезе в музикалната индустрия едва преди 5 години, а вече е постигнала повече, отколкото някои за десетки години”, казва главният редактор на Billboard.

"Много сме развълнувани да отпразнуваме тези 12 месеца невероятен успех като я почетем с титлата Жена на годината. С непрекъснатото си развитие, разтърсващи класациите хитове, уникалният и свеж стил, Кейти Пери е една от най-страхотните и вдъхновяващи певици в индустрията за момента.”

Водещи

Най-четени