Жизел Бюндхен е най-богатият модел в света 06.06 | 11:31

Защо супермоделът е на път да се превърне в милиардерката на модния свят?

От Теодора Деянова

Бразилската красавица Жизел Бюндхен е моделът с най-голямо състояние в света, разкрива списание Forbes.

От информацията на изданието обаче става ясно, че, освен прекрасния си външен вид, Жизел притежава и нещо също толкова ценно – остър ум и бизнес нюх.

Благодарение на инвестиции в недвижимите имоти и редица изгодни сделки финансовите експерти смятат, че 30-годишната красавица е на път да се превърне в първият модел – милиардер.

Според Forbes бразилката, която скоро се омъжи за звездата на американския футбол Том Брейди, само през изминалата година има приходи от 45 милиона долара, благодарение на рекламните ѝ кампании за марки като Versace и H&M. Проучванията им също така сочат, че за последните 10 години приходите ѝ са над 250 милиона долара, но след като Жизел лансира козметична линия и такава за бельо, те очакват драстично подобряване на вече доброто ѝ финансово положение.

Продуктите, който носят името ѝ или са познати благодарение на него, включват линията чехли и сандали за "Ipanema", които продадоха 25 милиона чифта през 2010 г., и модната колекция за "C&A”.

Сред независимите ѝ бизнес проекти са биокозметичната линия "Sejaa Pure Skincare", която е 100% собственост на Жизел, и дебютната ѝ колекция бельо, която беше представена в родната ѝ Бразилия. От Forbes отбелязват, че, имайки предвид растежа на модната индустрия в Бразилия с 22 на сто, този ръст ще ѝ донесе към 19 милиона приходи годишно.

Причината за невероятния ѝ успех е фактът, че вместо да продаде името си на големите компании, както повечето знаменитости правят, Жизел създава собствена марка и притежава част от акциите на компанията, с която работи за "Gisele Bundchen Brazilian Intimates". В допълнение като ключов фактор за нарастващото богатство на Бюндхен се посочва бъдещата стойност на земите, които тя притежава в Бразилия и Коста Рика, както и семейната къща, за която ще похарчи много милиони, в Брентууд Калифорния.

Водещи

Най-четени