За последно - Scorpions разтърсиха София из основи 26.10 | 12:11

Легендарната рок банда за пореден път даде всичко от себе си за българската публика

От Георги Тотев

Снощи на стадион „Академик-Плиска“ в София Scorpions изнесоха своя последен концерт пред българска публика. Въпреки че шоуто бе прощално, сълзи липсваха, на тяхно място имаше много настроение, бира и невероятен рок.

Концертът започна в 20 ч., когато на сцената се появи група „Ахат“. Те за пореден път доказаха, че знаят как да развълнуват публиката. В края на тяхното изпълнение Звезди и останалите членове на бандата честитиха рождения ден на китариста от Scorpions Матиас Ябс.

Точно в 21 ч., с първите капки дъжд, на сцената официално стъпиха и легендарните Scorpions, които в продължение на два часа изнесоха едно невероятно шоу и единственото нещо, за което публиката можеше да съжалява, бе, че това е последният им концерт на българска земя.

Феновете не спираха да пригласят на Клаус Майне за най-големите хитове на групата като „Holiday”, “The Best Is Yet To Come”, “Wind Of Change” и т.н.

В репертоара на бандата намери място едно не толкова характертно за тях парче, но добре познато на публиката. „Happy Birthday” прозвуча няколко пъти като поздрав към Матиас Ябс по случай 55-ия му рожден ден.

Краят на шоуто беше всичко, което феновете можеха да желаят – „Still Loving You” и “Rock You Like A Hurricane”.

Това беше всичко приятели – Scorpions, дъжд, бира и …сбогом! Малко тъжно. Рок групата официално обяви, че след като приключи турнето си “Get Your Sting and Blackout World Tour”, от което бе част и вчерашния концерт, ще преустанови концертната си дейност. Въпреки това в сърцата на бъгларския фен остава надеждата пак да чуе бандата на живо ...always …somewhere.

Scorpions бяха в България по инициатива на Z-Rock и АРТ БГ. След София групата продължава към Атина, където на 27 ноември ще изнесе поредния концерт от турнето си.