Започна петото издание на джаз фестивала във Велико Търново 13.07 | 15:27

Тази година фестът е посветен на Георги Попов, който почина през миналата година

От Станимира Колева

Диксиленд формацията "Роял дикси бенд" откриха фестивала на джаза във Велико Търново. Изпълненията бяха на сцената пред Паметника на Асеневци. Фестивалът се провежда за пети път.

Барабанистът на групата домакин и председател на Фондация "Дикси джаз фест" Емил Костурков поздрави събралите се гости и посвети настоящото издание на фестивала на създателя на великотърновската джаз формация Георги Попов, който почина през декември миналата година.

Специално за Север.бг Костурков каза, че фестивалът през 2013 г. ще бъде изцяло свързан с кларинетиста Георги Попов и на сцената му ще свирят музиканти, работили заедно с него през годините.

Публиката се наслади и на импровизациите  на Sebastian Spanache Trio от Румъния и новосформираната българска група "Bandiera Rossa", които бяха представени от водещата певицата Мариела Величкова като "черешката на тортата за вечерта".

Шестчленната група, създадена преди две години от пианиста Милен Кукошаров, повдигна с няколко пункта всеобщото настроение. Латин джаз в кубински ритми раздвижи увеличаващата се с падането на нощта публика.

Водещи

Най-четени