Започна строежът на сцената на Sofia Rocks 2014 01.07 | 21:58

Джаред Лето е поръчал 10 метров подиум

От Пламена Вълчева

Започна строежът на сцената за най-зрелищното рок събитие на годината - SOFIA ROCKS 2014, съобщиха организаторите от Balkan Entertainment.

Специално за случая, 5 дни преди старта на събитието на 6 юли, пристига технически екип от Германия, който ще се включи в изграждането на всички съоръжения. Сцената ще бъде с големина 40 метра, като общата площ се равнява на половин декар. Контейнери и шатри, тежащи близо 80 тона, ще послужат за строежа на 
фестивалното градче, което ще бъде озвучено от 12 топ колони и 30 суббаса - достатъчни да "взривят" с качествен и чист звук района около стадион "Академик". 

Джаред Лето, фронтмен на "30 Seconds To Mars", e поръчал 10 метров подиум, за да може да бъде по-близо до българските си феновете, както и специално осветление. Два огромни екрана ще предават всичко случващо се на сцената, като осигурят перфектна видимост от всеки ъгъл на терена на Стадион "Академик", допълва БТА. 

Пет дни ще бъдат необходими за подготовката на стадиона, който ще събере рок фенове от страната и целия Балкански полуостров. Шоуто ще бъде съпроводено от множествено специални ефекти. Хедлайнерите "The Offspring" и "30 Seconds To Mars"са подготвили близо двучасови концерти, а вратите отварят още в 14.00 часа. 

Организаторите готвят зони за забавление, много храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден на Sofia Rocks 2014. С един билет, феновете на рока ще могат да чуят и видят шест концерта и зрелищно шоу, а по традиция децата до 10-годишна възраст, влизат безплатно, но само с придружител. Билетите са по 90 и 110 лв.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата през 2019.

Водещи

Най-четени