Зашеметяващ старт за „Игрите на глада“ 26.03 | 08:28

Лентата спечели общо 214,3 млн. долара в първия си уикенд

От Елена Кирилова

Филмът "Игрите на глада" спечели зашеметяващите 155 млн. долара в боксофиса в Канада и САЩ през първия си уикенд. Това го превърна в най-печелившото вътрешно представяне на филм, което не е свързано с продължение на друга продукция, съобщава Reuters.

Всичко показва, че лентата и следващите две части, които предстои да бъдат заснети, имат шанса да се превърнат в едни от най-хитовите продукции на Холивуд.

В международен план филмът на Lions Gate Entertainment се сдоби с 59,3 млн. долара, благодарение на появата си на общо 67 пазара. Така общите сметки за първия уикенд на продукцията възлизат на 214,3 млн. долара.

Страхотният дебют в САЩ и Канада класира "Игрите на глада" като третото най-печелившо първо показване в историята.

Челните две места в класацията се пазят от последната част на сагата "Хари Потър" и излезлият през 2008 г. "Черният рицар", съобщиха от Lions Gate на 25 март.

Това е и първият блокбъстър за малкото холивудско студио, което се прослави с продукции от сорта на "Убийствен пъзел".

Самата премиера припомни на всички истерията около появата на филмите за момчето магьосник Хари Потър. Фенове, облечени като любимите си герои, окупираха киносалоните в САЩ.

Бързият успех на "Игрите на глада" предвещава и появата на филм по втората част от поредицата на писателката Сюзан Колинс. Все още не е ясно кой и кога ще се заеме с екранизацията на "Възпламеняване", но феновете със сигурност ще бъдат нетърпеливи.

Водещи

Най-четени