Защо Ноле щурна по "Луда по тебе” на Камелия? (ВИДЕО) 18.09 | 16:15

Как парчето стана тотален хит в Сърбия и на Балканите

От iNews

Истинският си ренесанс изживя още през 2018 г. хитът на Камелия "Луда по тебе”, който снощи Новак Джокович поиска да му бъде пуснат в София на тенис гала в зала Арена, но това не се случи. За сметка на това в хитова дискотека в София Камелия изненада Ноле и му пя "Луда по тебе", докато над него и Гришо летяха салфетки. 


Но каква е причината парчето да плени милиони фенове от Балканите?

Филмът "Южен вятър” на режисьора Милош Абрамович. Вдъхновение за лентата режисьорът е намерил в деветдесетте години на миналия век. Намерението му било да покаже жестоката действителност в един трилър. Главните роли са поверени на Милош Бикович и Драган Бйелогърлич. Във филма участва и българските актьори Ивайло Захариев и Христо Шопов.

Още тогава Камелия признава, че е останала крайно изненадана от лавинообразния интерес към този неин ретро хит отпреди две десетилетия и коментира каква е историята около филма и изпълнителката, запяла песента й на български език.

"Оказва се, че напоследък всички сърби са луди по "Луда по тебе”. Една певица от сръбския Димитровград – Габриела Пейчев, която е с български корени, я пее във филма "Южен вятър”. Тя избира песента "Луда по тебе” понеже от детството й навява много хубави спомени. Самата Габриела е участвала в Pinkovi zvezde, а CECA й е била треньор”.

В момента "Луда по тебе” има милиони клипчета в интернет, на които се вижда как сърбите пеят на български песента на Камелия. 

Това си е прецедент. В белградски големи клубове пускат "Луда по тебе”, в Сърбия, Хърватия, Македония и Черна гора, Босна и Херцеговина песента влиза в техните най-популярни клипове в YouTube.

 

Водещи

Най-четени