Защо Шакира се захвана да отваря училища 08.03 | 13:09

Фондацията на певицата откри шесто училище в родината й

От iNews.bg

Певица Шакира от години използва популярността си, за да помага на хората. Преди няколко дни в бедния квартал Ломас де Пейе в град Картахена отвори врати поредното училище, спонсорирано от фондацията на Шакира – Pies Descalzos.

"Част от моята посланическа дейност е да подкрепям свободния достъп до образование", заяви Шакира в интервю за Billboard.

Организацията е създаден през 1997 г. с цел подпомагане на децата, живеещи в крайна бедност. Училището в Картахена ще даде образование на около 1700 ученици и е построено на площ от 8000 кв. м., като към него има и голямо футболно игрище.

"Чрез работата на Pies Descalzos искам да покажа, как можем да променим не само живота на децата, които идват в училището, но и живота на техните семейства. Цялото общество може да бъде променено, когато разполагаме с училище, което функционира правилно", заяви Шакира.

Целта на учебното заведение в Картахена е да функционира и като обществен център, който да организира спортни събития, културни мероприятия, да бъде място за срещи и контакти.

Водещи

Най-четени