Защо българската Лейди Гага не стана чалга звезда (ВИДЕО) 08.03 | 10:00

Ексцентричната певица решила да прави кариера извън България

От Надежда Стоянова

Дори и за много хора световната мания по щурата Лейди Гага да изглежда необяснима, трябва да признаем, че тя знае как точно да провокира вниманието на публиката във всеки един момент. Оказа се обаче, че има и българка, която поразително напомня за тази световна звезда. Нейният артистичен псевдоним е Христа, но по паспорт е Християна Христова.

Младата поп изпълнителка родом е от Сливен. Преди години имала възможност да направи кариера във все още най-популярния жанр в България – поп-фолка, и то още когато била на 15 години. Заедно с фолк дивата Райна получили предложение да станат част от най-голямата музикална компания в жанра, само че Христа отказала, защото усещала, че не тази е нейната музика.

Затова избрала да се реализира извън границите на нашата страна. Насочила се към една от най-романтичните столици в Европа – Париж, и вече от години живее там. В клиповете й я виждаме изключително предизвикателна, но в живота е съвсем различна – нормално момиче, което не обича провокацията. Сценичният й образ е всичко това, което не би направила в живота си.

На този етап Христа признава, че с удоволствие би работила и тук, за да радва нашата публика с ексцентричния си поглед към изкуството. Затова смята да започне да се връща по нашите земи по-често.

"Мечтата ми от малка е да мога да пея навсякъде, така че наистина искам целия свят да чуе и види какво правя, и да разбере посланията на музиката ми", сподели Христа в "Усещане за жена" по TV7.

Водещи

Най-четени