Защо кралското отроче е най-важното бебе в света 24.07 | 11:24

Прогнози и статистики около златното бебе

От Мартина Панайотова

Пресата по света продължава да коментира появата на новия наследник на британската корона, който беше представен за първи път пред обществеността вчера.

Бебето на промяната направи дебют, посочва в. New York Post. Според изданието промяната се е изразявала в поведението на родителите на кралското бебе по време на срещата им с журналистите. Те отговаряха спокойно, учтиво и доверчиво на журналистите и принц Уилям дори се извини на медиите, че е трябвало да чакат дълго новината за раждането на знатното отроче. Доскоро подобна импровизирана пресконференция на член на британското кралско семейство би била немислима.

Раждането на кралското бебе ще има положителен ефект върху британската икономика, посочват британски анализатори на тенденциите на пазара.

Очаква се тържествата в чест на появата на новия принц да донесат печалби от 78 милиона британски лири,сувенирите, свързани с него - 80 милиона, а книгите и дисковете - 76 милиона.

Само за отпразнуването на раждането на бебето са отворени три милиона бутилки шампанско, припомня вестникът. Изданието подчертава и че новото бебе е стимулирало туризма и много хора са избрали именно заради кралското раждане да посетят Великобритания.

Говорим за един Малък принц, който ще има шанса да пообиколи света още преди да навърши една годинка, припомня в. Daily Telegraph.

Британският Guardian пък припомня, че новото кралско бебе ще се наслаждава на личен живот за кратко и после "медийните безпилотни самолети" ще го съпътстват навсякъде.

Новото бебе ще почака 50 години, за да се възкачи на престола, но Обединеното кралско ще си остане същото, прогнозира в. Independent.

Появата на новото кралско бебе затвърждава тенденцията че в бъдеще монархиите в света ще си останат оглавявани предимно от крале, посочва в. Washington Post. Вестникът припомня, че кралици се очертава да има скоро в Швеция, Белгия и Холандия.

Първа от тези страни от кралица ще бъде оглавена най-вероятно Швеция, където престолонаследничката принцеса Виктория е на 36-години. Останалите две престонаследнички – белгийската Елизабет и холандската Катарина-Амалия са съответно на 11 и на 9 години.

Принцеси на път за трона има и в Испания и Норвегия- 7-годишната испанска инфанта Леонор и 9-годишната норвежка принцеса Ингрид. Но преди тях на трона ще се възкачат техните бащи.

Великобритания и Дания се очертават без кралици съответно в идните три и две поколения. Япония малко вероятно ще позволи на жена да се възкачи на трона.

Единайсет монархии забраняват на жени да застават начело им - Саудитска Арабия, Катар, Оман, Бруней, Обединените арабски емирства, Йордания, Кувейт, Мароко, Камбоджа, Лесото и Бахрейн, отбелязва БТА.

Тонга заедно с Тайланд и Бутан разрешава жени да заемат престола, само ако няма налични мъже в династията.



Водещи

Най-четени