Зелена светлина за „Мачете убива” 07.02 | 20:19

Снимките започват през април

От Ивайло Коралски

Продължението на култовия, отявлено просташки спектакъл на също толкова култовия режисьор Робърт Родригес определено ще го бъде. Последният работи заедно с продуцента Александър Родниянски, а заглавието на втората част ще бъде "Мачете убива” ("Machete Kills”).

Новата лента ще бъде втора поред от предварително заплануваната трилогия.

"Фенският отзвук спрямо персонажа Мачете беше фантастичен след първите му изяви на екран”, споделя мексиканският режисьор.

"Мачете действително е супер герой, а "Мачете убива” ще бъде по-голям и далеч по амбициозен от първата серия”, допълва Родригес.

В главната роля отново ще видим изпъкващата персона Дани Трейо, а според Родригес има голяма вероятност голяма част от оригиналния актьорски екип да се завърне за продължението.

Сценарият на "Мачете убива” е дело на Кайл Уард (същият е сценарист и на предстоящата кино адаптация по популярната игра "Кейн и Линч”).

В новата част Мачете ще бъде нает от американското правителство с мисия, която е непосилна за който и да е смъртен. Нашият човек ще трябва да обиколи цяло Мексико с идеята да прати към вечните ловни полета местен, особено луд и също толкова картелен лидер и ексцентричен търговец на оръжие, който по някаква случайност е и милиардер, желаещ да поведе война по цялата планета посредством оръжие от... Космоса.

Към днешна дата вече е ясно също, че началото на снимките към новата част ще бъде поставено през април тази година.

Конкретна премиерна дата все още липсва.

Водещи

Най-четени