Златното момче, което снима най-известните родни икони 19.12 | 15:45

Запознайте се с творчеството на Златимир Араклиев - български фотограф, който работи съвместно с най-популярните списания

От Марина Янева

"Снимахме в квартал "Факултета", миналото лято - беше сериозно предизвикателство. Темата беше тясно свързана с Африка, затова тази локация ми пасна перфектно след няколко огледа. Бяхме няколко пъти в квартала и се запознахме с един от "шефовете" в махалата, след няколко дни уговорки и уточнения, отидохме на снимки. 
Оказа се, че "шефът" отишъл да работи на един строеж и трябваше да се оправяме сами. В катуна, който си бях набелязал, ни посрещнаха като освободители. Бяха няколко схлупени бараки една до друга. Крещяха и танцуваха. Започна "туристическата" обиколка. Дърпаха ме, "ела да видиш наш'та къща", влязох в първата, най-срутена. 

Беше горещо около 30 градуса, в бараката на масата имаше спящо голо дете на около 2 години, покрито с черна пелерина от рояк мухи, не знаех как да реагирам точно, явно за тях беше нормално. Група от около 20 роми около нас, 15-17 деца и 5-6 възрастни, които сновяха и крещяха по команда от някой възрастен.

Отекваха непрестанни шамари и закачки помежду им, вследствие на което минимум по едно дете бе проснато на земята от плесница. Последва изненадващ бой с тухли и камъни, хвърчащи навсякъде. Целият екип трябваше набързо да се евакуира, докато се успокои "бойното поле". Тези хора имат ужасно много енергия!"

1453832
Ако се чудите какъв е този странен разказ, и ви звучи като от филм на Тарантино, ще се изненадате да разберете истината.
Това е случка от един снимачен ден на Златимир Араклиев - български фотограф, който работи съвместно с най-популярните списания и реализира изключително запомнящи се модни фотосесии. В неговите снимки винаги се прокрадва усещане, че има някакво послание, което е скрито зад видимите на пръв поглед образи.
Уверете се сами в това, като разгледате снимките му в интервю за Jenite.bg.

Водещи

Най-четени