И 50 Cent съжали, че е пял за Кадафи 10.03 | 13:41

Рапърът дарява парите на УНИЦЕФ

От Олга Андреева

50 Cent последва примера, даден миналата седмица от Нели Фуртадо, Бионсе, Марая Кери и Ъшър, които изразиха съжаление, че са участвали в частен концерт за семейството на Муамар Кадафи, съобщи в. Guardian. Рапърът обяви, че ще направи дарение на УНИЦЕФ в подкрепа на действията им в Либия.

Макар че сега семейството на Кадафи е в центъра на бруталния вътрешен конфликт в Либия, преди то беше известно с екстравагантните си партита.

Един от синовете на Кадафи нае Бионсе и Кери за впечатляващо новогодишно парти, а на 50 Cent е платено за участие в частен концерт през 2005 г. в рамките на филмовия фестивал във Венеция. Ъшър пък е получил пари само за да присъства на парти.

50 Cent, чието истинско име е Къртис Джаксън, не разкри размера на дарението си, нито дали е равно на сумата, получена от семейство Кадафи през 2005 г.

Фуртадо все още е единствената звезда, която заяви колко точно е получила за изпълнението си, като обеща да дари 1 млн. долара за благотворителност.

Бионсе твърди, че не знае, че семейството на Кадафи е било свързано с концерта, на който е участвала през 2009 г., но дари парите за Хаити, веднага след като е научила.

Ъшър заяви, че е бил искрено смутен да научи обстоятелства около появата си на партито, за което му е платено, като обеща да дари неуточнена сума на благотворителни организации.

Марая Кери се извини, че е проявила наивност като не се е поинтересувала за кого пее и обеща да дари благотворително приходите от бъдещ сингъл.

Има поне още няколко знаменитости, за които се знае, че са получили пари от семейството на Кадафи.

За Лайнъл Ричи, Timbaland и Енрике Иглесиас се знае, че са пели на събития, организирани от фамилията на диктатора, а за Jay-Z, Линдзи Лоън и Джон Бон Джоуви се смята, че са присъствали само като гости.

Водещи

Най-четени