И Тарантино ще трябва да почака 19.12 | 09:46

Филмовата индустрия в САЩ застива

От Мартина Панайотова

Няколко дни след като американският режисьор Куентин Тарантино оправда сцените на насилие в най-новия си филм "Джанго без окови" компанията "Уайнстейн" отмени премиерата му, която трябваше да се състои снощи, предаде ДПА.

Това е четвъртата премиера, която бе отложена или отменена, след като преди няколко дни в Кънектикът младеж застреля в училище двайсет малки деца и шестима възрастни.

Филмът на Тарантино, в който играят много звезди, разказва историята на освободен роб, решил да отмъщава. Премиерата трябваше да се състои в Академията за киноизкуство в Лос Анджелис, а след прожекцията трябваше да има бляскаво парти.

Вместо това ще има частна прожекция за екипа и актьорите, участвали във филма, сред които са Джейми Фокс, Леонардо ди Каприо, Самюъл Джаксън.

Los Angeles Times цитира изявлението на говорител на компанията, който обяснява, че промяната в плановете се дължи на трагичните събития в Кънектикът, защото тези дни цяла Америка е в траур.

По същите причини Paramount Pictures отложи планираната за миналия уикенд премиера на още един филм с насилие – "Джак Ричър", в който Том Круз е в главната роля, припомня БТА.

20th Century Fox отмени празненствата, с които трябваше да бъде отбелязано пускането в кината на новата семейна комедия на Бет Мидлър и Били Кристал "Родителски контрол" (Parental Guidance).

Пред BBC Тарантино защити пред журналисти наличието на сцени с насилие в последния си филм с думите, че "в света има насилие, стават и трагедии".

Но един от актьорите - Джейми Фокс, показа, че възприема нещата по различен начин. "Не можем да загърбим случващото се и да кажем, че насилието във филмите или това, което правим, не оказва известно влияние. Оказва", каза Фокс.



Водещи

Най-четени