Иги Поп: Днешната рок музика е като евтин сок 30.03 | 09:26

Певецът е бил най-щастлив преди да го застигне славата през 60-те години

От Олга Андреева

Кръстникът на пънка Иги Поп сравни днешната рок музика с "евтините напитки, които можете да получите в кофти супермаркет".

Американският рок певец, който ще пее в България заедно с бандата си The Stooges на фестивала Sofia Rocks на 7 и 8 юли, е доста резервиран по отношение на съвременните рок звезди и смята, че на днешните парчета им липсва автентичност.

Според него музиката в рок парчетата е колкото в натуралния сок в супермаркета, на чийто етикет пише "Съдържа 10% сок".

"Има милион неща просто с щипка музика в тях и съм ОК с това, но ми напомня за 50-те години и всички безкрайни бездарни имитации на Елвис, които американската индустрия реши да налага", казва фронтменът на The Stooges, цитиран от Contactmusic.

Певецът признава, че най-щастливото време от живота му било преди да го застигне славата като певец през 60-те години, когато слушал по цяла нощ песните на Джони Кеш.

"Повечето от най-страхотните ми изживявания със слушане на музика ги свързвам с мизерните бедни къщи, в които живеехме и аз, и приятелите ми. 50 години по-късно мога да си спомня къде съм бил, когато съм чул за пръв път ново парче.

Чувствам се добре днес, но наистина никога не съм бил толкова щастлив, колкото съм бил тогава, и мисля, че това се дължи чисто и просто на възможността да споделиш чувствата, които идват с добрата музика.''

Иги Поп е посланик на Деня на музикалния магазин, който ще се състои на 21 април, и по този повод определени групи и изпълнители ще пуснат специални лимитирани сингли, които ще са достъпни само в специализирани магазини за музика.

Водещи

Най-четени