Известни личности са търпели неуспехи, но никога не са се предавали! 24.05 | 15:36

Успехът винаги идва при смелите и упоритите

От iNews.bg

Успехът идва при този, който проявява упоритост и не се страхува да действа. Това се доказва от историите на някои прославени личности, за които ще ви разкажем.

На младини Ейбрахам Линкълн тръгнал на война с чин капитан, а се върнал редови войник. По-късно претърпял неуспех като бизнесмен. Работейки като адвокат в Спрингфийлд, той бил прекалено непрактичен и темпераментен, за да постигне успех на това поприще.

След това Линкълн отишъл в политиката, където също го преследвала поредица от неуспехи. Той загубил на изборите в законодателния орган на щата, след това – и изборите в Конгреса; отказали му служба в държавна кантора, където се регистрирали земеделски участъци.

След това отново претърпял поражение на сенатските избори през 1854 г., загубил в надпреварата за вицепрезидент от републиканската партия през 1856-а, отново опитал силите си в сената през 1858 и отново загубил.

Приблизително по същото време той написал на свой приятел: "Сега съм най-нещастният човек сред живите. Ако чувствата, които изпитвам, се разделят поравно между всички хора, на Земята няма да остане нито едно радостно лице."

Томас Едисън бил смятан от учителите за "прекалено глупав, за да научи нещо". Два пъти го уволнявали от работа за "недостатъчна продуктивност". Той извършил 1000 неуспешни експеримента, преди да изобрети електрическата крушка. Когато журналист го попитал какво е да се провалиш 1000 пъти, Едисън отвърнал: "Не съм се провалил. Просто открих 1000 начина, които не вършат работа."

1509143Директорът на училището казал на Майкъл Кейн: "Ти ще бъдеш общ работник през целия си живот." Години по-късно актьорът е удостоен за многогодишната си кариера с две награди Оскар и три Златен глобус.

През 1954 г. Джими Дени, мениджър на Grand Ole Opry, уволнил Елвис Пресли след едно представление. Той казал на певеца: "Нямаш бъдеще, синко. По-добре се връщай зад волана на камиона."

Вдъхновяващия пример на още 16 световноизвестни личности, вписали имената си завинаги в историята, можете да научите в Мегавселена.

Водещи

Най-четени