Издават част от дневника на Джордж Харисън 25.04 | 14:18

Едновременно с пускането на биографичен филм излиза и книгата за китариста

От Елена Коцева

Фрагменти от дневника на Джордж Харисън, един от легендарните "Бийтълс”, ще бъдат публикувани в книгата "Живот в материалния свsт: Джордж Харисън”, която се очаква да бъде пусната на пазара през есента на тази година. 

Части от дневника, а също и писма и уникални фотографии ще бъдат предоставени от съпругата на музиканта Оливия Харисън, пише Contactmusic. 

Книгата ще излезе едновременно с пускането на екран на едноименен документален филм – биография на прочутия певец. Режисьор на лентата е Мартин Скорсезе, който написа е написал е предисловията към книгата. 

Филмът на Джордж Харисън беше завършен още през май 2010 година, след като върху него бе работено повече от три години. Скорсезе обаче работи едновременно и върху филма "Островът на проклятието” с участието на Леонардо ди Каприо.

Оливия Харисън предостави на Скорсезе видеоматериали от собствените си архиви – нещо, което тя преди беше отказвала да направи за други проекти.

Джордж Харисън е най-известен като водещият китарист на рок групата "Бийтълс”. Често наричан "тихият бийтълс", Харисън става последовател на индийския мистицизъм, като допринася за неговото популяризиране сред другите членове на групата и сред широката западна публика.

След разпадането на "Бийтълс” той има успешна кариера, както самостоятелна, така и с групата "Травълинг Уилбърис", а също и като филмов и музикален продуцент.

Харисън почина през ноември 2001 година от рак на белите дробове.

Водещи

Най-четени