Излиза книга за Чочо Попйорданов 11.04 | 09:20

Баща му Иван Попйорданов разказва искрено за буйния характер на сина си

От iNews.bg

Година след като българската публика се сбогува с един от най-обичаните си актьори – Чочо Попйорданов, сега излиза и книга в негова памет – "Писма до Чочо". Автор е бащата на актьора – Иван Попйорданов, който признава в интервю за вестник "Стандарт":

"Когато преди година за по-малко от месец загубих жена си и единствения си син, имах усещането, че съм затрупан от лавина. Че трябва да направя нещо, за да не се задуша от срутилата се върху мен маса. Според наши приятели, жена ми си прибра Чочо. Чочо обожаваше майка си. И тя него. Жена ми боледува 15 години. Чочо не успя да понесе смъртта й".

В книгата за сина си Иван Попйорданов събира писма, които е писал до него, информация от статии и интервюта, материали свързани с кариерата и близкото обкръжение на Чочо.

"Когато Чочо завърши гимназия, влезе във ВИТИЗ, а през есента отиде войник, му написах едно първо дълго писмо. Близо 25 години по-късно в книгата, която написах за моята 70-годишнина, за финал публикувах второто си писмо до него. Сега се случи нещо като продължение – така се появи заглавието "Писма до сина ми". Потърсих личността му, времето и хората, с които е бил свързан в огромното количество публикации за кариерата му в театъра, киното и телевизията, в интервютата, в броевете от списания, посветени изцяло на него", разказва Иван Попйораданов.

 

Водещи