Изненада или не - Опра Уинфри вече не е начело в класацията на Forbes 16.01 | 13:15

Вище кой измести телевизионната водеща

От Мая Александрова

Кинорежисьорът Стивън Спилбърг оглави класацията на Forbes на най-влиятелните знаменитости в САЩ, съобщиха световните информационни агенции.

Изданието припомня, че последният филм на 67-годишния Спилбърг - "Линкълн", получи 12 номинации за "Оскар" и две от най-престижните кинонагради.

Освен това в световния бокс-офис той събра приходи от 275 милиона долара. Проучване на общественото мнение, извършено от изследователската компания E-Poll, показва, че 47% от американците смятат Спилбърг за най-влиятелната личност сред знаменитостите.

На второ място в класацията се нарежда телевизионната водеща Опра Уинфри с 45 на сто от гласовете. Миналата година 59-годишната Уинфри бе на първа позиция.

В първата тройка е намерил място още един американски кинорежисьор - създателят на легендарната сага "Междузвездни войни" Джордж Лукас.

Forbes припомня, че през 2012 година Лукас е продал за 4,05 милиарда долара фирмата-производител на "Междузвездни войни, Lucasfilm, на киностудията Walt Disney Company. Сега той на практика е посветил цялото време на семейството си.

Миналата година на Лукас му се роди дъщеричка. А през декември 2015 година се очаква премиерата на "Междузвездни войни: Епизод 7".

Четвъртото и петото място в класацията заемат други двама режисьори - Рон Хауърд и Мартин Скорсезе.
Актьорът Леонардо ди Каприо преди броени дни получи "Златен глобус" за участието си в последния филм на Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт".

На шесто място списанието е поставило журналиста Мехмет Оз - водещ на популярната телевизионна програма "Шоуто на доктор Оз".

Следват го прочутата телевизионна журналистка Барбара Уолтърс, вокалистът на ирландската рок група U2 Боно, американският писател и автор на комикси Стан Лий.

На десето място е радиокоментаторът Ръш Лимбоу.

Проучването на E-Poll по 46 критерия е обхванало 6600 знаменитости. Не се посочва колко американци са участвали в анкетата, предаде БТА.

Водещи

Най-четени