Инцидентът с разголената гърда на Джанет Джексън пак актуален 20.04 | 10:33

Случаят отново се връща във Върховния съд на САЩ

От Олга Андреева

Сигурно се сещате за онзи инцидент на сцената, когато Джъстин Тимбърлейк неволно остави Джанет Джексън с гола гърда пред многомилионната публика.

Макар това да се случи през далечната 2004 г., сега случаят отново добива актуалност, тъй като се появи информация, че може да бъде отнесен отново до Върховния съд на САЩ, съобщи DigitalSpy.co.uk.

Инцидентът се случи през февруари 2004 г. по време на шоуто в полувремето на Супербоул, което по традиция се гледа от голяма част от американците. Тогава в края на изпълнението си Джъстин Тимбърлейк разголи Джанет Джексън, смъквайки част от костюма ѝ.

Макар че двамата се извиниха за инцидента, той предизвика вълна от противоречиви реакции в обществото и на институционално ниво.

Миналата година апелативният съд във Филаделфия постанови, че наложената на CBS глоба от 550 000 долара е твърде голяма. Първоначално, през 2008 г., глобата беше отхвърлена, но Върховният съд върна решението през 2009 г.

Сега Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) и Министерството на правосъдието настояват случаят отново да бъде преразгледан от най-висшия съдебен орган, включително размера на глобата, тъй като инцидентът бил "шокиращ".

Припомнете си скандалното изпълнение на Джанет Джексън и Джъстин Тимбърлейк:

Водещи

Най-четени