Йосиф Кобзон е у нас за концерт с руски романси 05.03 | 17:19

Българските жени ще отбележат празника си с вечер на руския романс

От Олга Андреева

Руският певец Йосиф Кобзон, известен с песента си "Мигове" от сериала "17 мига от пролетта", пристигна у нас за утрешния си концерт в зала "България".

Два дни преди Деня на жената известният изпълнител ще поздрави българските си почитателки с руски романси и емблематични песни от репертоара си.

Йосиф Кобзон е роден в малкия украински град Часов Яр. В детството си пее в школа за художествена самодейност. Нееднократно е победител в областни и републикански олимпиади и е лауреат на множество национални и международни конкурси и фестивали.

За своите 50 години на сцена Йосиф Кобзон осъществява гастроли в над 100 страни по света и има близо 40 албума. Певецът, признат като най-титулования артист на Русия, е провел и рекордните 12 концерта в един ден, посочват организаторите от "Жокер медиа".

Може би най-известната му песен и до днес остава "Мигове" от известния сериал "17 мига от пролетта". През годините, емблематичният Кобзон е бил отличаван с десетки награди, ордени и медали както в неговата родина, така и по целия свят.

Живата легенда на руската сцена ще поднесе на българската публика и многобройните си почитатели у нас популярни руски романси и вечни песни от своя репертоар на 6 март от 19.00 часа в зала "България”.

Водещи

Най-четени