Кабриолетът на това лято е Mercedes E-Class 14.08 | 17:47

Новият въпрос на Div.bg е „Кой е най-добрият закрит спортен автомобил?“

От Нели Минчева

Mercedes - E-Class кабриолет се превърна в победител в поредната оспорвана класация от инициативата "Това е колата!" на сайта за мъжка аудитория Div.bg.

Въпросът в третия етап от конкурса беше "Кой е най-добрият кабриолет за това лято?", а шедьовърът на Daimler отвя конкуренцията със събрани общо 3205 гласа. Това се оказа със 161 гласа повече от изкачилия се на второ място Ford Focus Coupe-Cabriolet и с почти 500 гласа над тези, събрани от третия в подреждането - Alfa Romeo 8C Spider.

Колата на Alfa Romeo бе един от първоначалните фаворити за приза, но постепенно аудиторията на Div.bg насочи избора си към немското качество.

Топ 5 в класацията за най-добър кабриолет за това лято допълват Porsche Boxster S (2401 гласа) и BMW M6 Cabriolet (2170 гласа). В самата класация бяха събрани 35 предложения от различни марки, като най-малко гласове събра мъникът на Fiat - 500C TwinAir, чиято функционалност, явно не допадна на участниците в играта.

Учудващо на задна позиция се намира и звярът на Porsche - 918 Spyder, чийто събрат Boxster S се класира на косъм от Топ 3. Може би най-интересните предложения за най-добрия кабриолет на лято 2012 пък бяха Lotus Elise Club Racer, който събра 203 гласа и се класира на 31-во място, и Spyker C8 Aileron Spyder, който остана на 32-ра позиция с 183 гласа.

На страницата Auto.Div.bg можете да откриете и пълната класация в категорията за най-добър кабриолет.

И в този пореден етап от инициативата сайтът раздаваше ежедневни награди на гласувалите, а големият победител се оказа Reneta Toshkova, която ще прекара един незабравим уикенд за двама във Велико Търново.

Добрата новина за автомобилните фенове е, че играта продължава! Новият въпрос е "Кой е най-добрият закрит спортен автомобил?". Един от участниците, които дадат своя глас или коментират в новата класация, отново ще има късмета да сподели с близък човек уикенд във Велико Търново, а много други дневни награди очакват най-редовните състезатели в "Това е колата!".

Водещи

Най-четени