Каварна възкръсва! Ще има рок и това лято! 22.04 | 11:33

Кметицата потвърди, че Avantasia ще забият на феста тази година

От iNews.bg

Едно е сигурно. Изтриваме онова R.I.P., което всички бяхме сложили пред името на рок феста в Каварна и отсега започваме да стягаме куфари, палатки, приятели и роднини за як купон под небето на рок столицата на България.

Вече е потвърдено, че фестивал ще има и сред съзвездието от групи, които се надяваме да видим и тази година и са Avantasia и Myrath. 

Фестивалът ще е на 2 и 3 юли, потвърди пред Z-Rock кметицата Нина Ставрева.

Avantasia и Myrath са първите потвърдени банди от плеядата музиканти, които ще забият през двата фестивални дни.

Билетите влизат в продажба от понеделник, 25 април, в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна.

Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери.

Avantasia е германска супергрупа, създдена от Тобиас Самет (вокалист на Edguy). Проектът е характеризиран като рок опера, като включва различни вокалисти и музиканти, които работят по концептуалните албуми на супергрупата.

Бандата издаде седмия си студиен албум "Ghostlights” в началото на 2016 година. Дискът е вторият запис на бандата, който влиза в американската класация за албуми Билборд топ 200.

Йорн Ланде, Джоф Тейт и Дий Снайдер са сред гост-вокалистите в записа.

1692134

Myrath са френско-тунизийска метъл банда, която е създадена преди десет години, а новият им албум "Legacy” е истинска ракета-носител за бандата. Той предизвика сериозно вълнение сред рок и метъл феновете в Европа и САЩ.

Неслучайно групата ще направи турнета в Европа и в Северна Америка в подкрепа на най-вълнуващия си албум до момента.

1692133

Водещи