Казанлъшката роза Ваня Пенева е най-красивата българка 28.06 | 12:10

23-годишната красавица е новата Мис България 2011

От Десита Иванова

Казанлъшката роза Ваня Пенева спечели титлата на Мис България 2011 г. Момичето впечатли най-много зрителите и журито, получавайки техния положителен вот. Ваня получи короната от предшественичката си Ромина Андонова.

23-годишната красавица не е професионален модел, но на сцената се държи като такъв. През 2007 г. Ваня печели друг конкурс за красота в родния си град, слагайки короната на "Царица на Долината на розите", а през 2008 г. е "Момиче за милиони".

С тазгодишното си постижение Мис България получава правото да представи страната на най-бляскавия и престижен международен конкурс за красота, а именно "Мис Свят". Една от другите големи награди за победителката е лек автомобил. Освен това тя ще бъде посланик и на благотворителна кауза, която тази година е свързана с опазването на околната среда.

Първа подгласничка на Ваня Пенева е Деница Стоянова от София. След нея се нарежда Олга Модева от Елин Пелин.

Красавиците дефилираха в коктейлни рокли Karen Millen, с бански костюми от Тони Ланс и официални бални рокли на София Борисова, а всяка една от тях беше обстойно наблюдавана и оценявана от осемчленното жури.

Тази година в него участваха Жени Калканджиева, Ирина Папазова, Емил Кошлуков, Стойчо Керев, Лес Уелдън, Орлин Горанов, Енджи Касабие и Даниела Митева. Всеки един от тях избираше по 3 свои фаворитки, които получаваха съответно 10, 5 и 3 точки.

Първите три красавици, избрани в Интернет, също получиха своите гласове на същия принцип. Чрез този тип гласуване организаторите се стараят да елиминират добре разпространените вярвания, че всичко е предварително нагласено.

Водещи

Най-четени