Как да се държите, когато шефът ви е гадняр 02.03 | 13:25

Полезни кариерни съвети

От iNews.bg

Човек и добре да живее, рано или късно попада на кофти шеф, който го тормози, юрка, обижда и комплексира. Това е сценарий, който може да се случи на всеки един от нас и вас, затова трябва да сме подготвени за тази среща. Ако пък вие вече работите с такъв човек, то трябва да знаете, че винаги има изход от ситуацията. Колегите от Div.bg са направили кратък списък с реакциите и тактиките, които да предприемете в ежедневното си общуване с шефа-гадняр.

Бъдете твърди

При комуникацията с шефовете е много важно да им покажете, че сте индивид, който има собствена позиция. Опитайте се да игнорирате негативното им поведение с увереност и хладнокръвие и това ще ви даде предимство.

Опитайте се да бъдете любезни

Усъвършенствайте стила си на говорене, овладявайки изкуството на метафорите. Също така ще е добре да наблюдавате начина, по който говори и се държи вашият шеф, и да го приложите срещу него в евентуален конфликт между вас.

Потърсете вината в себе си

Това е много трудна, но същевременно много необходима стъпка. Понякога поемането на цялата вина, дори да не е ваша, би могло да помогне за по-бързото разрешаване на конфликта. Освен това тази постъпка показва, че сте истински мъж, който може да поеме отговорност във важен момент. Просто отидете в офиса на шефа, усмихнете се и му обяснете, че вината е ваша (докато през това време си представяте как мечка гризли отхапва ръцете му).

Останалите съвети за справяне с гадния шеф ще откриете в Div.bg.

Водещи