Как се е родил „Живи легенди“ на Ники Илиев 03.02 | 07:24

„Живи легенди“ разказва историята на група приятели, които се срещат след много години

От Лазар Тодоров

Идеята за филма "Живи легенди" е хрумнала на Ники Илиев от събиране на випуска по случай 10-годишнина от абитуриентския им бал, споделя актьорът пред в. "24 часа".

Темата за това как хората се променят в живота с времето вълнува Илиев и той решава, че това може да бъде интересен филм. Историята има за цел да разкаже как група приятели се срещат за първи път след много години и разбират колко много неща са пропуснали.

Ники Илиев е сценарист и режисьор, а Ян Янев е продуцент на филма. Самият Ян също има роля като досаден клиент в стриптийз бар. Това не е първата му роля. В първия филм на Ники Илиев "Чужденецът" също имаше участие.

В главната роля във филма влиза Орлин Павлов, който си партнира с Яна Маринова. Тя играе танцьорка на пилон и се подготвя в продължение на 4 месеца, като ходи на уроци по танци.

Ники Илиев и Ян Янев се познават от деца, събира ги любовта към киното. Родителите им също са близки приятели.

По покана на двамата приятели участие във филма взима и големият актьор Микеле Плачидо.

Ники Илиев споделя пред "24 часа", че сериалът, с който са израснали е "Октопод" с Микеле Плачидо и решават да го поканят за роля, на която действието се развива извън България.

Сцените с Плачидо са снимани в Монако. За тръпката покрай снимките разказват, че там за малко да бъдат арестувани, защото нямат разрешително за снимане, но в последствие всичко се нарежда.

Ян Янев споделя, че за направата на филма им е трябвало около месец, но графикът им е бил пълен и са работили между 12-14 часа. За снимките са използвали дигитална "Алекса", с която се снимат и повечето филми в Холивуд.

Филмът "Живи легенди" ще бъде представен в Берлин през март на чуждестранен фестивал.

За следващият си проект Ники Илиев и Ян Янев споделят пред "24 часа", че имат идея да правят телевизионно предаване, както и трети филм, който ще бъде с различен жанр.

 

Водещи

Най-четени