Какви жени харесват мъжете според един от най-известните диетолози в света 12.03 | 08:15

Голяма част от мъжкия пол харесват закръглени форми

От Беатрис Николoва

Известен диетолог твърди, че мъжете не харесват слаби жени. д-р Пиер Дюкан смята, смята че слабите форми са дори отблъскващи за господата.

В новата си книга "Мъжете предпочитат закръглените" пише, че "закръглените и меките форми са оръжието, с което жените от векове привличат и успокояват страховете на мъжката половина", цитират от "Труд".

Идеята не е да останем с наднормено тегло, а да сваляме килограми контролирано, за да запазим сексапила си.

Поред проучванията на учения, отслабването след 30-годишна възраст състарява и е абсолютно нездравословно.

Според Дюкан е изключително лесно да поддържаме фигурата си привлекателна. За целта трябва да приемаме предимно с протеини, като може да похапваме колкото пожелаем от тях. Спокойно можем да прекалим с месото и рибата, яйца, извара, безсолно сирене и обезмаслено кисело мляко.

Ако желаете диетата да има дълготраен ефект е добре в първите няколко дни от режима да консумирате само месо. Пилешко, телешко или говеждо - няма значение, стига да е без мазнини. Рибата и морските дарове също са добър вариант за диетата, но не е хубаво да ги смесвате с яйца.

Следващият етап на режима е т.нар. смесен период, който трябва да продължи колкото първата фаза. Така че, ако сте яли месо и яйца 10 дни, трябва поне една десетка да редувате протеиново и протеиново-зеленчуково меню. Забранени са картофите, бобът, оризът, царевицата, грахът и нахутът.

След това трябва просто да се стремим да запазим, това което сме постигнали, което е лесно, защото със всеки следващ етап са ни позволени по-разнообразни храни.

Режимът не е много сложен: запазват се храненията с протеинова храна и зеленчуци, но се добавят един плод на ден (без банани, череши и грозде), две филии пълнозърнест хляб дневно, една порция сирене на ден (40 г) и две порции нишестени храни седмично. Разрешават се също така свинско, агнешко и нормален вид шунка.

Според диетолога това е ключът към перфектна фигура.

Водещи

Най-четени